F.A.Q. - Veelgestelde vragen

Op het moment dat u geen elektriciteit verbruikt maar uw zonnepanelen wel energie opwekken, kunt u de energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Energieleveranciers betalen u hiervoor een terugleververgoeding, welke verrekend wordt met de energierekening. Dat noemen we salderen. Het is daarom niet gek dat stroomleveranciers niet zo blij zijn met het via zonnepanelen terugleveren van energie. Bij de aanschaf van zonnepanelen helpen we meteen even bij het aanmelden van uw systeem bij de netbeheerder, want u maakt geen aanspraak op een vergoeding als u dit nalaat.

Elke energiemaatschappij hanteert andere tarieven en regels voor het terugleveren van energie. Het loont dus zeker om de verschillende maatschappijen te vergelijken en desgewenst over te stappen naar een leverancier met een gunstigere terugleververgoeding.


Is uw elektriciteitsmeter wel geschikt?

Het is ook belangrijk om erachter te komen of uw elektriciteitsmeter wel geschikt is voor het registreren van de teruggeleverde energie. We checken dat graag even voor u, maar u kunt het ook navragen bij uw stroomleverancier. Let wel op, laat u zich niet door de energiemaatschappij verleiden tot de aanschaf van een nieuwe digitale meter! De meeste draaischijfmeters of ferrarismeters zijn in staat terug te draaien en de teruglevering zo te registreren.


Hulp nodig?

Heeft u meer vragen over het via zonnepanelen terugleveren van energie? Wij helpen u graag verder. Of bent u enthousiast geworden en wilt u een duurzaam energiesysteem bij u thuis of op uw bedrijf laten installeren? Neem contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden en ontzorgen u volledig op het gebied van zonnepanelen. Van het eventueel verwisselen van de meter tot aan het aanmelden van de zonnepanelen bij uw energieleverancier. Bovendien kunt u kosteloos gebruik maken van onze service waarbij wij u helpen met de formulieren voor de BTW-teruggave!

Didam Lange Klauwenhof Grondopstelling Zonnepanelen Oplossing Met Onderconstructie Evo Excellent Earth 02 1024x684

Gratis zonnepanelen locatiescan?

Doe de vrijblijvende locatiescan en ontdek wat duurzame energie in de vorm van zonnepanelen voor u kan betekenen!

Bekijk onze projecten

Schuin dak montage met 12 zonnepanelen

In Doetinchem heeft Evo Energie de klant voorzien van een schuin dak montage met 12 zonnepanelen. Hierbij is er gebruik gemaakt van Sunpower E19-320-BLK met Enphase mico-omvormers. Op deze locatie is er gekozen om de zonnepanelen niet op het dak van het huis te plaatsen maar op het dak van de naastgelegen schuur.

Zonnepanelen Doetinchem 1024x683

Grondopstelling met 15 zonnepanelen

In de gemeente Druten heeft Evo Energie de klant voorzien van een grondopstelling met 15 zonnepanelen. Wij hebben hierbij de klant geadviseerd om te kiezen voor URE full black zonnepanalen met Enphase mico-omvormers. De klant kan hiermee totaal 4650 Watt piek opwekken.

De wens van de klant was dat het onopvallend zou zijn en toch voldoende rendement zou leveren. Er is gekozen om de grondopstelling mooi weg te werken achter een zelf geplaatste heg. Hierdoor is de opstelling mooi geïntegreerd in het landschap en levert het een goed rendement.

Grondopstelling 15 Zonnepanelen 1024x684

Grondopstelling in wadi met 24 zonnepanelen

Evo Energie heeft weer een leuk nieuw project afgerond in de gemeente Oude IJsselstreek. Ditmaal  met een grondopstelling van 24 zonnepanelen op een schuin deel in de tuin van de klant. Hierbij is er gebruik gemaakt van URE  full black zonnepanalen met Enphase mico-omvormers en het Evo Excellent Earth montagesysteem. De klant heeft hiermee een totaal vermogen van 7.440 Watt piek. Voor deze locatie is er gekozen om de ondergrond voor de grondopstelling 50 cm uit te graven. Hierdoor is de opstelling netjes weggewerkt en is deze mooi geïntegreerd in het Achterhoekse landschap.

De Heurne 11 1024x684