Wil jij werken bij Evo-Energie? Wij zijn op zoek naar 15 monteurs, 2 elektromonteurs, 2 verkopers zonnepanelen/laadpalen.
Showroom bezoeken voor een advies zijn alleen op afspraak.
Wil jij werken bij Evo-Energie? Wij zijn op zoek naar 15 monteurs, 2 elektromonteurs, 2 verkopers zonnepanelen/laadpalen.
Showroom bezoeken voor een advies zijn alleen op afspraak.

Wat is het rendement van zonnepanelen?

Het rendement van zonnepanelen geeft weer wat de opbrengst is. Ofwel hoe winstgevend een investering in zonnepanelen kan zijn. Het kan soms lastig zijn om het precieze rendement zonnepanelen te bepalen. Het is immers afhankelijk van veel factoren die in iedere situatie weer anders kunnen zijn. U kunt hierbij denken aan de plaatsing, het soort zonnepaneel, de weersomstandigheden, de leeftijd van de zonnepanelen en eventueel vuil.

Een indicatie van het mogelijke rendement van zonnepanelen kan aan de hand van een instralingsschijf worden vastgesteld. Deze schijf maakt het mogelijk om met de richting en de hoek waarin de zonnepanelen geplaatst worden een accurate inschatting te maken van het waarschijnlijke zonnepanelen rendement.

Uw rendement zonnepanelen

Benieuwd naar wat EVO Energie met haar zonnepanelen voor u kan betekenen? Doe de locatiescan en ontvang vrijblijvend een offerte op basis van uw unieke situatie!

Plaatsing van zonnepanelen beïnvloeden rendement

De plaatsing van de installatie bepaalt voor een deel het rendement van zonnepanelen. De panelen kunnen onder verschillende hoeken worden geplaatst, waarbij  de ene hoek een hoger rendement oplevert dan een andere hoek. Daarnaast speelt ook de richting waarin het zonnepaneel komt te staan een rol. Vaak wordt gedacht dat voor het optimale rendement van zonnepanelen de panelen op het zuiden gericht moeten zijn, maar ook als ze op het noorden gericht staan is een rendement van wel 60% (!) mogelijk. Evo Energie adviseert daarom ook vaak om zonnepanelen op een tuinhuis te plaatsen, als daar een hoger rendement te halen valt. Vergeet ook niet de zonnepanelen te reinigen, gereinigde zonnepanelen zorgen ook voor een hoger rendement.

De richting van het zonnepaneel moet echter niet worden verward met de positie waarin het komt te staan. Of de zonnepanelen in landscape of portrait (lees: horizontaal of verticaal) worden geplaatst is namelijk niet van invloed op het rendement van zonnepanelen.

Meer weten?

Meer weten over het mogelijke rendement van zonnepanelen? Of andere zaken zoals hoe het zit met zonnepanelen en stopcontacten of hoe zonnepanelen werken? Ook op financieel gebied zijn we expert. Zoals het aangeven van zonnepanelen bij de belasting. Neem contact met ons op en laat u adviseren door de specialist. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. Wel zo fijn.

rendement zonnepanelen

Kom snel kijken en geniet van een heerlijk bakje verse koffie!

Onze projecten:

Kasteel de Kelder

Kasteel de Kelder

Kasteel de Kelder is dit jaar voorzien met een grondopstelling van 36 panelen.

excellent earth didam

EVO Excellent Earth

In Didam is onlangs weer een grondopstelling met 18 zonnepanelen geplaatst. Het bijzondere aan deze veldopstelling is dat door zijn eenvoud het een mooie oplossing is in de tuin of weiland.

halle 30 poly panelen

Halle 30 Poly panelen met SolarEdge

Op een van de eerste zonnige dagen van dit jaar waarbij de temperatuur ook nog eens aangenaam was, mochten wij bij dit gezin in Halle de groenestroom installatie aanleggen.

Schrijft u zich nu in
voor onze nieuwsbrief!