Subsidie voor zonnepanelen in 2019

Subsidie zonnepanelen 2019, wat zijn de voordelen dit jaar? Net zoals vorig jaar zijn er weer verschillende mogelijkheden voor bedrijven.

Wat zijn de subsidies voor zonnepanelen 2019 als bedrijf

De overheid stimuleert bedrijven om te investeren in zonnepanelen om op deze manier samen de klimaat doelstellingen van 2020 te halen. De doelstelling is om in 2020 er voor te zorgen dat 16% van de energiebronnen duurzaam is. Kiest u als bedrijf voor een subsidie zonnepanelen 2019, dan is het vrijwel altijd mogelijk met een extra fiscale aftrek. Het is wel belangrijk dat de onderneming winstgevend is, een subsidie is namelijk niet relevant als de onderneming verlies lijdt. Hoe hoog de subsidie is hangt dus af van de belastingdruk van de onderneming en of er nog verliezen in de toekomst verrekend mogen worden. De subsidie zonnepanelen 2019 is niet in het hele land hetzelfde. Vanuit de overheid is er beslist  dat gemeentes zelf de subsidies kunnen bepalen. Hierbij gaat het over de financieringsmogelijkheden.

Verschillende soorten subsidies voor zonnepanelen in 2019

In 2019 zijn er verschillende soorten subsidies mogelijk voor de zakelijke gebruiker die zonnepanelen wil aanschaffen. Hieronder zijn de subsidies te zien:

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Om met zonnepanelen in aanmerking te komen voor de energie-investeringsaftrek moet de minimale capaciteit 25 kW zijn. Dit zijn ongeveer 80 zonnepanelen. Hierbij is het mogelijk om maximaal €750,- per kW af te trekken.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is speciaal opgezet om bedrijven te stimuleren om te investeren in bedrijfsmiddelen. Door gebruik te maken van deze subsidie is het mogelijk om maximaal 28% van de investering in de zonnepanelen extra af te trekken van de winst. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van andere investeringen die gedaan zijn in dat jaar.

Evo Energie

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.