Wind energie opwekken

U heeft de mogelijkheid om groene energie op te wekken met een windturbine. Deze design windmolens zijn uitgerust met allemaal technieken om voor u rendabele groene stroom op te wekken. Bij de kleinere versie van een windturbine gaat het met dit principe;

De wieken, ook wel rotorbladen genoemd, draaien door invloed van wind. In de turbine gaat een dynamo draaien welke gelijkstroom opwekt. Via een kabel gaat de stroom naar een transformator, ook wel omvormer genoemd, die in uw huis, schuur of bedrijfspand staat. Vanaf de transformator gaat het via een stopcontact naar het net.

Een voorbeeld: Een dynamo op uw fiets is een erg goed voorbeeld. In de dynamo zit een magneet, als het wiel van de fiets draait gaat de magneet in de dynamo ook draaien en wordt elektriciteit opgewekt. Die elektriciteit gaat door draadjes naar de fietslamp toe. Bij een windturbine gaat de stroom in plaats van naar het fietslampje naar de transformator en vervolgens weer naar het net.

infrarood warmtepanelen

Kom snel kijken en geniet van een heerlijk bakje verse koffie!

Onze projecten:

Kasteel De Kelder

Kasteel De Kelder

Kasteel De Kelder is dit jaar voorzien met een grondopstelling van 36 panelen.

excellent earth didam

EVO Excellent Earth

In Didam is onlangs weer een grondopstelling met 18 zonnepanelen geplaatst. Het bijzondere aan deze veldopstelling is dat door zijn eenvoud het een mooie oplossing is in de tuin of weiland.

halle 30 poly panelen

Halle 30 Poly panelen met SolarEdge

Op een van de eerste zonnige dagen van het jaar waarbij de temperatuur ook nog eens aangenaam was, mochten wij bij dit gezin in Halle de groenestroom installatie aanleggen.

Schrijft u zich nu  in
voor onze nieuwsbrief!