Beste zonnepanelen

Bij zonnepanelen zit er kwalitatief veel verschil tussen. Wat zijn de beste zonnepanelen en waar bestaat een goede uit. Maar vooral: Hoe weet u welke u moet kiezen?

Om te weten wat voor u de beste zonnepanelen zijn, kijkt u naar een vijftal kenmerken die we hieronder voor u opgesomd hebben. Hierbij zijn we ervan uitgegaan dat u voor het maximale rendement wilt gaan.

  • Kwaliteit en materiaal
  • Vermogen
  • Prijs/ kwaliteit verhouding
  • Garantie
  • Visueel aspect


TüV-keurmerk

De zonnepanelen op de Nederlandse markt zijn uitgerust met een TüV-keurmerk. Zo ziet u in een oogopslag direct of ze jarenlang uitvoerig kwalitatief getest zijn. Door middel van het TüV-keurmerk weet u tevens of het vermelde vermogen op de panelen klopt.

Het vermogen kan nog wel eens verschillen. Het vermogen is inherent verbonden aan de opbrengst. Wij begrijpen dat dit voor u belangrijk is. Om erachter te komen hoe u het beste zonnepaneel kiest, meet u de Wattpiek. Die ligt meestal tussen de 310 en 366 Wp. Hoe meer vermogen uw paneel heeft, hoe meer zonne-energie u opwekt. Dat resulteert vervolgens in een hoger rendement.

Kwaliteit en efficiëntie

Bij Evo Energie beschikken we alleen over vooraanstaande merken zonnepanelen, zoals SunPower en Canadian Solar. Dit zijn de beste zonnepanelen op de markt met productie-expertise, superieure prestaties en de hoogste efficiëntie. Topkwaliteit en high-end performance maken dit niet de goedkoopste, maar biedt het u wél de gewenste kwaliteit.

Garantie op zonnepanelen strekt doorgaans veel verder uit dan andere producten. Zo is een gemiddelde garantie van 12 jaar dan ook niet gek. Wij zijn geautoriseerd partner van SunPower, die wel tot zo’n 25 jaar productgarantie leveren. Zo zorgen wij ervoor dat u voor lange tijd zorgeloos kunt genieten van zonne-energie.

Los van de technische specificaties is het visuele aspect ook zeker niet onbelangrijk. Er bestaan blauwe en zwarte zonnepanelen. Zwart is doorgaans iets prijziger door de gebruikte monokristallijne technologie. Dat resulteert vaak ook weer in hogere efficiëntie. Zwarte panelen worden vanuit visueel oogpunt tevens vaak bij voorkeur gekozen.

Komt u ook een kijkje nemen in de showroom? Kom erachter welke zonnepanelen voor u het beste zijn.