F.A.Q. - Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen nu eigenlijk? Veel mensen vragen zich dit af en dus geven we graag even antwoord. Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze cellen worden gemaakt van een dun plaatje halfgeleidend materiaal (silicum) en kunnen alleen stroom geleiden als er licht op valt. Wanneer dat het geval is ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve en negatieve lading aan respectievelijk de boven- en onderkant van de cel. Zoals de plus- en minkant van een batterij. Een omvormer zet dit stroompje vervolgens om in een wisselstroom en stuurt deze het elektriciteitsnet op.

Wilt u een uitgebreider antwoord op de vraag ‘Hoe werken zonnepanelen?’ of meer weten over het rendement en de kosten? Wij staan voor u klaar. Kom langs of neem contact met ons op en ontdek alles wat u wilt weten over zonnepanelen.

Dru In Ulft

Verschillende soorten zonnepanelen

Bij EVO Energie werken we met verschillende soorten zonnepanelen, van uitsluitend erkende productiebedrijven. Zo bent u verzekerd van kwaliteit, veiligheid en natuurlijk duurzame energie. We beschikken over zonnepanelen met monokristallijn of polykristallijn zonnecellen. Alle zonnepanelen zijn bestendig tegen de elementen. Dat moet ook wel indien ze op een dak, op een tuinhuis of op een grond-installatie altijd in de open lucht staan.


Monokristallijn zonnecellen

Monokristallijn silicium zonnecellen zijn gemaakt van siliciumschijven, die uit één groot ‘monokristal’ zijn gezaagd. Monokristallijn cellen zijn rond of meestal vierkant met afgeronde hoeken – fragmenten van de buitenrand van de ronde cilinder waaruit ze gezaagd zijn.


Polykristallijn zonnecellen

Polykristallijn of Multikristallijn silicium wordt eerst gegoten en dan gezaagd. Dit is een goedkoper en eenvoudiger proces dan dat van monokristallijn silicium. Tijdens het stollen ontstaan de verschillende kristallen die het materiaal zijn typische onregelmatig geschakeerde uitzicht geven. Polykristallijne cellen zijn vierkant met een zijde van 10, 12,5 of 15 cm, of rechthoekig.


Wilt u meer weten?

Wist u dat zonnepanelen bijvoorbeeld beter presteren wanneer ze gereinigd zijn? Wij informeren u graag! Kom kennismaken met de verschillende soorten zonnepanelen in onze showroom! U kunt er onder het genot van een bakje verse koffie diverse modellen bekijken en ervaren hoe zonnepanelen werken. En wilt u weten wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen? Doe de locatiescan en laat u verrassen!

Gratis zonnepanelen locatiescan?

Doe de vrijblijvende locatiescan en ontdek wat duurzame energie in de vorm van zonnepanelen voor u kan betekenen!

Bekijk onze projecten

Schuin dak montage met 12 zonnepanelen

In Doetinchem heeft Evo Energie de klant voorzien van een schuin dak montage met 12 zonnepanelen. Hierbij is er gebruik gemaakt van Sunpower E19-320-BLK met Enphase mico-omvormers. Op deze locatie is er gekozen om de zonnepanelen niet op het dak van het huis te plaatsen maar op het dak van de naastgelegen schuur.

Zonnepanelen Doetinchem 1024x683

Grondopstelling met 15 zonnepanelen

In de gemeente Druten heeft Evo Energie de klant voorzien van een grondopstelling met 15 zonnepanelen. Wij hebben hierbij de klant geadviseerd om te kiezen voor URE full black zonnepanalen met Enphase mico-omvormers. De klant kan hiermee totaal 4650 Watt piek opwekken.

De wens van de klant was dat het onopvallend zou zijn en toch voldoende rendement zou leveren. Er is gekozen om de grondopstelling mooi weg te werken achter een zelf geplaatste heg. Hierdoor is de opstelling mooi geïntegreerd in het landschap en levert het een goed rendement.

Grondopstelling 15 Zonnepanelen 1024x684

Grondopstelling in wadi met 24 zonnepanelen

Evo Energie heeft weer een leuk nieuw project afgerond in de gemeente Oude IJsselstreek. Ditmaal  met een grondopstelling van 24 zonnepanelen op een schuin deel in de tuin van de klant. Hierbij is er gebruik gemaakt van URE  full black zonnepanalen met Enphase mico-omvormers en het Evo Excellent Earth montagesysteem. De klant heeft hiermee een totaal vermogen van 7.440 Watt piek. Voor deze locatie is er gekozen om de ondergrond voor de grondopstelling 50 cm uit te graven. Hierdoor is de opstelling netjes weggewerkt en is deze mooi geïntegreerd in het Achterhoekse landschap.

De Heurne 11 1024x684