Wil jij werken bij Evo-Energie? Wij zijn op zoek naar 15 monteurs, 2 elektromonteurs, 2 verkopers zonnepanelen/laadpalen.
Showroom bezoeken voor een advies zijn alleen op afspraak.
Wil jij werken bij Evo-Energie? Wij zijn op zoek naar 15 monteurs, 2 elektromonteurs, 2 verkopers zonnepanelen/laadpalen.
Showroom bezoeken voor een advies zijn alleen op afspraak.

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen nu eigenlijk? Veel mensen vragen zich dit af en dus geven we graag even antwoord. Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze cellen worden gemaakt van een dun plaatje halfgeleidend materiaal (silicum) en kunnen alleen stroom geleiden als er licht op valt. Wanneer dat het geval is ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve en negatieve lading aan respectievelijk de boven- en onderkant van de cel. Zoals de plus- en minkant van een batterij. Een omvormer zet dit stroompje vervolgens om in een wisselstroom en stuurt deze het elektriciteitsnet op.

Wilt u een uitgebreider antwoord op de vraag ‘Hoe werken zonnepanelen?’ of meer weten over het rendement en de kosten? Wij staan voor u klaar. Kom langs of neem contact met ons op en ontdek alles wat u wilt weten over zonnepanelen.

Verschillende soorten zonnepanelen

Bij EVO Energie werken we met verschillende soorten zonnepanelen, van uitsluitend erkende productiebedrijven. Zo bent u  verzekerd van kwaliteit, veiligheid en natuurlijk duurzame energie. We beschikken over zonnepanelen met monokristallijn of polykristallijn zonnecellen. Alle zonnepanelen zijn bestendig tegen de elementen. Dat moet ook wel indien ze op een dak, op een tuinhuis of op een grond-installatie altijd in de open lucht staan.

Monokristallijn zonnecellen

Monokristallijn silicium zonnecellen zijn gemaakt van siliciumschijven, die uit één groot ‘monokristal’ zijn gezaagd. Monokristallijn cellen zijn rond of meestal vierkant met afgeronde hoeken – fragmenten van de buitenrand van de ronde cilinder waaruit ze gezaagd zijn.

Polykristallijn zonnecellen

Polykristallijn of Multikristallijn silicium wordt eerst gegoten en dan gezaagd. Dit is een goedkoper en eenvoudiger proces dan dat van monokristallijn silicium. Tijdens het stollen ontstaan de verschillende kristallen die het materiaal zijn typische onregelmatig geschakeerde uitzicht geven. Polykristallijne cellen zijn vierkant met een zijde van 10, 12,5 of 15 cm, of rechthoekig.

Wilt u meer weten?

Wist u dat zonnepanelen bijvoorbeeld beter presteren wanneer ze gereinigd zijn? Wij informeren u graag! Kom kennismaken met de verschillende soorten zonnepanelen in onze showroom! U kunt er onder het genot van een bakje verse koffie diverse modellen bekijken en ervaren hoe zonnepanelen werken. En wilt u weten wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen? Doe de locatiescan en laat u verrassen!

Zonnepaneel blauw, hoe werken zonnepanelen

Kom snel kijken en geniet van een heerlijk bakje verse koffie!

Onze projecten:

Kasteel de Kelder

Kasteel De Kelder

Kasteel De Kelder is dit jaar voorzien met een grondopstelling van 36 panelen.

excellent earth didam

EVO Excellent Earth

In Didam is onlangs weer een grondopstelling met 18 zonnepanelen geplaatst. Het bijzondere aan deze veldopstelling is dat door zijn eenvoud het een mooie oplossing is in de tuin of weiland.

halle 30 poly panelen

Halle 30 Poly panelen met SolarEdge

Op een van de eerste zonnige dagen van dit jaar waarbij de temperatuur ook nog eens aangenaam was, mochten wij bij dit gezin in Halle de groenestroom installatie aanleggen.

Schrijft u zich nu in
voor onze nieuwsbrief!