Voordelen infrarood verwarming

Ben je benieuwd naar de voordelen van infrarood verwarming? Infrarood verwarming heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van de traditionele radiatoren en voordat je besluit of je infrarood warmtepanelen in huis wilt halen, wil je natuurlijk wel weten wat de voordelen zijn. Om je daarbij te helpen zetten we een aantal belangrijke voordelen voor je op een rijtje.


Geld (en tijd) besparen

Één van de voordelen van infrarood verwarming is het besparen op de energierekening. De infrarood warmtepanelen verwarmen namelijk de objecten in de ruimte in plaats van de lucht daaromheen, zodat er minder energie verbruikt wordt om ook alle lucht te verwarmen. Bovendien heb je het meteen warm omdat de infrarood straling je huid verwarmt en hoef je ’s winters dus niet te wachten totdat de kamer eindelijk een beetje op temperatuur is.

Evoshowroom

Gezond klimaat

Warme lucht stijgt en daarmee zorgen radiatoren voor beweging in de luchtstroom. Bacteriën en stof verplaatsen zich daardoor gemakkelijk door het huis. Infrarood verwarmt de lucht niet zelf, waardoor de luchtcirculatie beperkt wordt en eventueel schadelijke stofjes veel minder in staat zijn zich te verspreiden. Bovendien kan men de ruimte kan ventileren, zonder daarbij warmte te verliezen.

Ook blijven hierdoor wanden en ramen droog, waardoor er geen condens op terecht komt en de aanmaak van schimmel niet plaatsvindt. Kortom, je creëert een gezond en comfortabel klimaat in je kamer of op kantoor.


Meer ruimte

Andere voordelen van infrarood verwarming bestaan uit het niet hoeven aanleggen van leidingen, wat bij traditionele radiatoren uiteraard wel het geval is. Echter, hebben infrarood warmtepanelen wel stroom nodig en dus is het trekken van een kabel wel een vereiste. En omdat de panelen aan het plafond bevestigd worden houd je meer werk- en leefruimte over op de vloer.


Overtuigd?

Ben je overtuigd door de voordelen van infrarood verwarming? Kom langs in de showroom en beleef onze warmtepanelen. Wij zijn officieel dealer van Leranti en Infrapure. Neem contact met ons op of vraag een offerte aan en ervaar het gemak van infrarood warmtepanelen!