Onderhoud zonnepanelen

Het is verstandig om uw zonnepanelen minstens één keer per jaar van onderhoud te voorzien. Het kan namelijk voorkomen dat er viezigheid op het glas van uw panelen blijft zitten. Ook kan het voorkomen dat uw omvormer vervangen moet worden. Hierdoor is het mogelijk dat de energieopbrengst van uw zonnepanelen terugloopt. Laat u uw zonnepanelen minstens één keer per jaar van onderhoud voorzien? Dan is het gegarandeerd dat uw zonnepanelen optimaal rendement leveren.  

Zonnepaneel Stopcontact 500x400

Het onderhoud van zonnepanelen

Het onderhoud van uw zonnepanelen hoeft niet vaak te gebeuren. Aangezien er in zonnepanelen geen bewegende onderdelen zitten. Ook liggen de panelen schuin op het dak. Dit zorgt ervoor dat de meeste viezigheid er bij een regenbui afspoelt. Toch kan het na verloop van tijd gebeuren dat het glas vuil blijft. Dit kan door stof, sneeuw, bladeren, vogelpoep en mos. Verder kan het ook voorkomen dat de panelen moeten worden voorzien van systeemonderhoud. Hierbij moet er gekeken worden of de omvormer en de panelen nog naar behoren werken. Is dit niet het geval? Dan kan het zijn dat de energieopbrengst van de zonnepanelen terugloopt. Daarom is het verstandig om minstens één keer per jaar de zonnepanelen te laten voorzien van onderhoud. Verder is het ook verstandig om de zonnepanelen jaarlijks te reinigen. Het reinigen kunt u zelf doen, maar gaat u liever niet het dak op dan doen wij het graag voor u.  

Zelf zonnepanelen reinigen

Wilt u zelf uw zonnepanelen reinigen? Dat is mogelijk, maar let wel goed op. Neem een emmer water en een zachte doek, borstel of spons. Hierbij is het belangrijk om geen schoonmaakmiddel in het water toe te voegen. Dit kan namelijk leiden tot strepen die de straling van de zon weerkaatsen. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat het rendement vermindert. Ook is het belangrijk om geen schuurspons te gebruiken. Deze kan namelijk ook krassen veroorzaken. 

Onderhoudscontract zonnepanelen

Heeft u liever dat uw zonnepanelen door ons worden gereinigd? Dat is natuurlijk mogelijk! Daarbij kunnen wij kunnen ook gelijk uw zonnepanelen van onderhoud voorzien. Daarvoor kunt u bij Evo Energie terecht voor een onderhoudscontract voor uw zonnepanelen. In dat contract bieden wij uw systeemonderhoud aan. Zodra er een storing is lossen wij dit op. Is er een reparatie nodig? Ook dat regelen wij. Daarnaast verzorgen wij ook het onderhoud van uw panelen en kunnen wij u panelen reinigen. Wilt u hier meer over weten? U leest het hier ‘Zonnepanelen systemen onderhoud, storingen en reparatie’

Onderhoudskosten zonnepanelen

Aan het reinigen en onderhouden van uw zonnepanelen zitten kosten verbonden. De hoogte van deze kosten hangen af van een aantal aspecten. Het eerste aspect is de omvang van het onderhoud. Als u veel zonnepanelen heeft zullen deze kosten hoger uitvallen dan wanneer u een paar panelen heeft.

Het tweede aspect is de frequentie van het onderhoud. Daarbij hangt het ervan af hoe vaak u de zonnepanelen wilt voorzien van onderhoud.

Het laatste aspect zijn de werkzaamheden. Hierbij hangt het ervan af wat u wilt dat wij doen en wat er nodig is op het gebied van onderhoud van uw zonnepanelen.   

Waarom Evo Energie 

Evo Energie is dé specialist op het gebied van zonne-energie. Zo kunnen we niet alleen het onderhoud van uw zonnepanelen, maar ook bij reparaties verrichten en bij storingen verhelpen. Dit doen wij ook bij systemen die niet bij ons zijn aangeschaft. Op deze manier kunt u altijd bij ons terecht. Wilt u uw zonnepanelen voorzien van onderhoud of laten reinigen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.