F.A.Q. - Veelgestelde vragen

Het rendement van zonnepanelen geeft weer wat de opbrengst is. Ofwel hoe winstgevend een investering in zonnepanelen kan zijn. Het kan soms lastig zijn om het precieze rendement zonnepanelen te bepalen. Het is immers afhankelijk van veel factoren die in iedere situatie weer anders kunnen zijn. U kunt hierbij denken aan de plaatsing, het soort zonnepaneel, de weersomstandigheden, de leeftijd van de zonnepanelen en eventueel vuil.

Een indicatie van het mogelijke rendement van zonnepanelen kan aan de hand van een instralingsschijf worden vastgesteld. Deze schijf maakt het mogelijk om met de richting en de hoek waarin de zonnepanelen geplaatst worden een accurate inschatting te maken van het waarschijnlijke zonnepanelen rendement.

Zwarte Zonnepanelen

Uw rendement zonnepanelen

Benieuwd naar wat EVO Energie met haar zonnepanelen voor u kan betekenen? Doe de locatiescan en ontvang vrijblijvend een offerte op basis van uw unieke situatie!


Plaatsing van zonnepanelen beïnvloeden rendement

De plaatsing van de installatie bepaalt voor een deel het rendement van zonnepanelen. De panelen kunnen onder verschillende hoeken worden geplaatst, waarbij de ene hoek een hoger rendement oplevert dan een andere hoek. Daarnaast speelt ook de richting waarin het zonnepaneel komt te staan een rol. Vaak wordt gedacht dat voor het optimale rendement van zonnepanelen de panelen op het zuiden gericht moeten zijn, maar ook als ze op het noorden gericht staan is een rendement van wel 60% (!) mogelijk. Evo Energie adviseert daarom ook vaak om zonnepanelen op een tuinhuis te plaatsen, als daar een hoger rendement te halen valt. Vergeet ook niet de zonnepanelen te reinigen, gereinigde zonnepanelen zorgen ook voor een hoger rendement.

De richting van het zonnepaneel moet echter niet worden verward met de positie waarin het komt te staan. Of de zonnepanelen in landscape of portrait (lees: horizontaal of verticaal) worden geplaatst is namelijk niet van invloed op het rendement van zonnepanelen.


Meer weten?

Meer weten over het mogelijke rendement van zonnepanelen? Of andere zaken zoals hoe het zit met zonnepanelen en stopcontacten of hoe zonnepanelen werken? Ook op financieel gebied zijn we expert. Zoals het aangeven van zonnepanelen bij de belasting. Neem contact met ons op en laat u adviseren door de specialist. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. Wel zo fijn.

Gratis zonnepanelen locatiescan?

Doe de vrijblijvende locatiescan en ontdek wat duurzame energie in de vorm van zonnepanelen voor u kan betekenen!

Bekijk onze projecten

Schuin dak montage met 12 zonnepanelen

In Doetinchem heeft Evo Energie de klant voorzien van een schuin dak montage met 12 zonnepanelen. Hierbij is er gebruik gemaakt van Sunpower E19-320-BLK met Enphase mico-omvormers. Op deze locatie is er gekozen om de zonnepanelen niet op het dak van het huis te plaatsen maar op het dak van de naastgelegen schuur.

Zonnepanelen Doetinchem 1024x683

Grondopstelling met 15 zonnepanelen

In de gemeente Druten heeft Evo Energie de klant voorzien van een grondopstelling met 15 zonnepanelen. Wij hebben hierbij de klant geadviseerd om te kiezen voor URE full black zonnepanalen met Enphase mico-omvormers. De klant kan hiermee totaal 4650 Watt piek opwekken.

De wens van de klant was dat het onopvallend zou zijn en toch voldoende rendement zou leveren. Er is gekozen om de grondopstelling mooi weg te werken achter een zelf geplaatste heg. Hierdoor is de opstelling mooi geïntegreerd in het landschap en levert het een goed rendement.

Grondopstelling 15 Zonnepanelen 1024x684

Grondopstelling in wadi met 24 zonnepanelen

Evo Energie heeft weer een leuk nieuw project afgerond in de gemeente Oude IJsselstreek. Ditmaal  met een grondopstelling van 24 zonnepanelen op een schuin deel in de tuin van de klant. Hierbij is er gebruik gemaakt van URE  full black zonnepanalen met Enphase mico-omvormers en het Evo Excellent Earth montagesysteem. De klant heeft hiermee een totaal vermogen van 7.440 Watt piek. Voor deze locatie is er gekozen om de ondergrond voor de grondopstelling 50 cm uit te graven. Hierdoor is de opstelling netjes weggewerkt en is deze mooi geïntegreerd in het Achterhoekse landschap.

De Heurne 11 1024x684