Zonne-energie opslaan

U wilt natuurlijk het maximale uit de zon halen (met uw zonnepanelen). Zonne-energie opslaan is daarvoor een uitstekende oplossing. Tevens is het opslaan van zonne-energie een belangrijke stap naar een schoon en duurzaam milieu.

Met zonnepanelen wekt u eenvoudig een groot deel van de energie op die u verbruikt. Zodra de zon onder is vermindert het aantal kWh dat opgewekt wordt. De behoefte aan stroom wordt dan dus groter dan het opgewekte aantal kWh. Energie opslaan gebeurt gedurende de dag en kan ‘s avonds teruggeleverd worden.

Hoe u dit kunt doen?

Zonne-energie opslaan kan op verschillende manieren. De bekendste manier is door middel van accu opslag. Ook is het handig om een accu optimaal te dimensioneren op uw exacte woon- of werksituatie. Dit doen wij graag voor u zodat u het meeste rendement kunt behalen uit het systeem.

Hieronder hebben we eenvoudig opgesomd hoe zonne-energie opslaan werkt.

  • Uw zonnepanelen wekken stroom op
  • De regelaar stuurt de stroom naar de apparaten die het op dat moment nodig hebben.
  • Wekt u meer stroom op dan u op dat moment verbruikt? Dan gaat u energie opslaan in uw accu.
  • Zodra de accu vol is wordt de stroom teruggeleverd.
  • Als er een grotere behoefte is aan stroom dan dat er opgewekt wordt, levert de accu stroom terug naar uw woning.
  • Pas als de accu leeg is, wordt stroom tegen inkooptarief van het net gehaald.

Feiten over het opslaan van zonne-energie

Over zonne-energie opslaan bestaat nog onduidelijkheid. Met een accu kunt u bijvoorbeeld slechts enkele dagen zonne-energie opslaan. Doorgaans past er ongeveer 7,5 kWh in een accu. U kunt dus niet ‘s zomers de energie opslaan die u gedurende de winter nodig heeftt. Daarnaast wekt men in de zomer met 10 panelen gemiddeld 13kWh op. Dat is meer dan de capaciteit van een grote thuisaccu, terwijl er op een gemiddelde winterdag nog geen 2 kWh wordt opgewekt.

Tenslotte kunt u er ook voor kiezen om de opgeslagen zonne-energie terug te leveren aan het net. Dat heet salderen. Het is dan wel belangrijk dat uw elektriciteitsmeter geschikt is voor terugleveren van energie. Evo Energie checkt dat graag voor u. Bent u geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op. Zien we u binnenkort in onze showroom?