Zonnepaneel stopcontact: is dit mogelijk?

Hoe zit het nou met een zonnepaneel stopcontact? Bij het plaatsen van een zonnepaneel is het belangrijk om de stroom klaar te maken voor gebruik. Het is dus NIET mogelijk een zonnepaneel direct op een stopcontact aan te sluiten. In Nederland is het zo dat de meeste zonnepanelen gelijkstroom leveren. Deze stroom kan niet direct worden gebruikt, maar moet worden omgevormd. Dit doe je door middel van omvormers. Bij een prijsopgave van ons verwerken we altijd de omvormers in de totale prijs.

Indien de omvormer aan wordt gesloten op de stroom binnen uw huis zorgt die er voor dat alle elektrische voorzieningen via de opgewekte stroom gaan. Indien u teveel stroom opwekt in verhouding met het verbruik is het zelfs mogelijk om stroom terug te leveren.


Zonnepanelen plug in met stekker

Er zijn opties met een kleinere set-up. Hierbij is geen grote omvormer nodig die op het stroomnetwerk aangesloten moet worden. Dit is echter niet voor elke situatie geschikt. Wij adviseren u graag op het gebied van een zonnepaneel stopcontact en de mogelijkheden daarvan. Vul ons contactformulier in of neem even contact op door te bellen, wij staan u graag te woord en geven een passend advies.

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw locatie? Doe de gratis en vrijblijvende locatiescan!

Zonnepaneel Stopcontact 500x400