F.A.Q. - Veelgestelde vragen

Moet ik zonnepanelen aangeven bij de Belasting?

Indien u zonnepanelen heeft en stroom teruglevert aan uw energieleverancier, dan bent u voor de Belastingdienst een ondernemer. Inmiddels is voor particulieren de regeling compleet veranderd en hoeft u geen btw nummer meer aan te vragen. Vanaf 1 januari 2023 worden de zonnepanelensystemen met 0% btw gefactureerd aan particulieren.

Het is niet meer nodig om u zelf aan te melden als ondernemer als het te betalen btw-bedrag over de energieproductie per kalenderjaar 1.345 euro of minder is. In sommige gevallen is het nodig om u aan te melden als ondernemer, omdat het dan mogelijk is om de btw bij aanschaf van de zonnepanelen terug te vragen, voor meer informatie kunt hiervoor bij de belastingdienst terecht. Btw terugvragen over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen? Dan meldt u zich als ondernemer hier aan: aanmelden als ondernemer.

Voordelen:

  • Mogelijkheid om energie terug te leveren
  • Mogelijkheid om btw over aanschaf zonnepanelen terug te vragen
  • Mogelijkheid om btw over de installatie van de zonnepanelen terug te vragen


Waarmee kunnen wij helpen?

Zodra we bij u zonnepanelen mogen installeren, dan begeleiden wij u graag van begin tot eind. Naast dat wij natuurlijk de zonnepanelen installeren, helpen wij ook bij het invullen van de benodigde formulieren en randzaken om alles op orde te krijgen rondom de zonnepanelen aangeven. Zo gaan wij graag om tafel om u te helpen met het terugvragen van de belasting. Heeft u vragen over een bepaalde situatie? Wij hebben inmiddels jaren aan ervaring en helpen u graag uit de brand.

Zelf de belastingaangifte doen?*

Dan adviseren wij om de volgende stappen door te lopen:

  • Meldt u zelf aan als ondernemer bij de Belastingdienst
  • Dien de btw-aangifte in over het jaar waarin u de zonnepanelen (en installatie) hebt aangeschaft
  • Geef uw rekeningnummer door aan de Belastingdienst (waarop u de teruggave wilt ontvangen)
  • Doe in dat jaar een verzoek om ontheffing van administratieve verplichtingen met als ingangsdatum 1 januari het jaar daarop.

*De actuele informatie rondom zonnepanelen aangeven bij de Belasting vindt u op de website van de Belastingdienst.

Gratis zonnepanelen locatiescan?

Doe de vrijblijvende locatiescan en ontdek wat duurzame energie in de vorm van zonnepanelen voor u kan betekenen!

Bekijk onze projecten

Schuin dak montage met 12 zonnepanelen

In Doetinchem heeft Evo Energie de klant voorzien van een schuin dak montage met 12 zonnepanelen. Hierbij is er gebruik gemaakt van Sunpower E19-320-BLK met Enphase mico-omvormers. Op deze locatie is er gekozen om de zonnepanelen niet op het dak van het huis te plaatsen maar op het dak van de naastgelegen schuur.

Zonnepanelen Doetinchem 1024x683

Grondopstelling met 15 zonnepanelen

In de gemeente Druten heeft Evo Energie de klant voorzien van een grondopstelling met 15 zonnepanelen. Wij hebben hierbij de klant geadviseerd om te kiezen voor URE full black zonnepanalen met Enphase mico-omvormers. De klant kan hiermee totaal 4650 Watt piek opwekken.

De wens van de klant was dat het onopvallend zou zijn en toch voldoende rendement zou leveren. Er is gekozen om de grondopstelling mooi weg te werken achter een zelf geplaatste heg. Hierdoor is de opstelling mooi geïntegreerd in het landschap en levert het een goed rendement.

Grondopstelling 15 Zonnepanelen 1024x684

Grondopstelling in wadi met 24 zonnepanelen

Evo Energie heeft weer een leuk nieuw project afgerond in de gemeente Oude IJsselstreek. Ditmaal  met een grondopstelling van 24 zonnepanelen op een schuin deel in de tuin van de klant. Hierbij is er gebruik gemaakt van URE  full black zonnepanalen met Enphase mico-omvormers en het Evo Excellent Earth montagesysteem. De klant heeft hiermee een totaal vermogen van 7.440 Watt piek. Voor deze locatie is er gekozen om de ondergrond voor de grondopstelling 50 cm uit te graven. Hierdoor is de opstelling netjes weggewerkt en is deze mooi geïntegreerd in het Achterhoekse landschap.

De Heurne 11 1024x684