Kan ik zonnepanelen bijplaatsen

U zocht op “kan ik zonnepanelen bijplaatsen?” en kwam op deze pagina terecht. Om deze vraag kort te beantwoorden: het antwoord is ja. Wel moet met een aantal zaken rekening worden gehouden. Zo kunnen er bijvoorbeeld meer zonnepanelen of een tweede systeem geplaatst worden. Over waar u op moet letten bij het toevoegen van extra zonnepanelen geven wij u hieronder graag meer informatie.

Zonnepanelen Inclusief Montage Door Evo Energie 1536x641

Kan ik zonnepanelen bijplaatsen en heeft het nut?

De salderingsregeling wordt afgebouwd, waardoor u over enkele jaren geen extra inkomsten meer ontvangt uit de energie die u terug levert aan het net. U kunt zich daarom afvragen of het zinvol is om extra zonnepanelen te plaatsen. Om die vraag te beantwoorden is het goed om te kijken naar uw energieverbruik en hoe u optimaal gebruik kunt maken van uw zonnepanelen. Wekken uw huidige zonnepanelen voldoende energie op om in uw behoefte te voorzien? Of heeft u maandelijks extra energie van het net nodig? In dat geval kunt u ervoor kiezen om extra zonnepanelen te plaatsen om in uw behoefte te voorzien.

Produceren de zonnepanelen die u nu heeft voldoende energie? Dan kunt u op dit moment nog meer zonnepanelen plaatsen om te profiteren van de salderingsregeling. Daarnaast kunt u gaan nadenken over de toekomst. Wilt u bijvoorbeeld infrarood warmtepanelen? Of bent u van plan een elektrische auto aan te schaffen waarvoor een laadpaal nodig is? Dan heeft u ongetwijfeld ook meer elektriciteit nodig. Daarom is het handig om extra energie te produceren.


Kies je voor zonnepanelen bijplaatsen of je systeem uitbreiden?

Er zijn twee manieren om de hoeveelheid zonne-energie die u produceert te vergroten. De twee opties voor uw zonnepanelensysteem zijn: uitbreiden en bijplaatsen.

Zonnepanelen uitbreiden

Is er voldoende ruimte op uw dak voor meer zonnepanelen? Dan kunt u ervoor kiezen om uw huidige systeem uit te breiden met zonnepanelen. Controleer voordat u tot aanschaf overgaat of uw omvormer de huidige belasting aankan. Als u wilt uitbreiden met extra zonnepanelen op uw huidige omvormer, zal uw opbrengst (hoogstwaarschijnlijk) afnemen. In dat geval is het verstandig om de aanschaf van een nieuwe omvormer te overwegen. Zodra het tijd is om uw omvormer te vervangen, kunt u ook meer zonnepanelen aan uw systeem toevoegen. Omvormers gaan meestal tussen de 8 en 12 jaar mee.

Zonnepanelen bijplaatsen

Het maakt niet uit om hoeveel zonnepanelen het gaat. Of het nu gaat om 1418 of 30. Zonnepanelen kunnen gemakkelijk worden toegevoegd wanneer u een tweede dakoppervlak hebt. Zo kunt u een tweede zonnestroomsysteem installeren. Het voordeel van twee systemen is dat u ze elk op hun hoogste rendement kunt gebruiken. Ook is het installeren van een nieuw systeem vaak gemakkelijker voor installateurs.


Kan ik zonnepanelen bijplaatsen? Opnieuw advies inwinnen

Het is verstandig om opnieuw advies in te winnen, aangezien er talloze manieren zijn om extra zonnepanelen te installeren. Zoek daarom vooraf uit welk type omvormer en welk merk zonnepanelen en wattage u gaat kiezen. Laat u vervolgens ook adviseren of u wel of niet extra zonnepanelen kunt plaatsen. Uiteraard helpen de experts van Evo-Energie u graag hierbij.