Wat doet een zonnepanelen omvormer?

Een zonnepanelen omvormer zorgt er voor dat de stroom klaar wordt gemaakt voor gebruik. De cellen in een zonnepaneel leveren namelijk gelijkstroom, terwijl het Nederlandse elektriciteitsnetwerk gebruik maakt van wisselstroom. Een zonnepanelen omvormer zet deze gelijkstroom simpelweg om in een wisselstroom.

Heeft u al zonnepanelen en bent u op zoek naar een nieuwe of betere omvormer, bijvoorbeeld met Maximum Power Point Tracker technologie? Of heeft u nog geen zonnepanelen en wilt u gewoon het complete plaatje in één keer regelen? Neem contact met ons op en laat u adviseren. We staan u graag te woord of komen even langs!

Growatt Omvormer 1

Zonnepanelen omvormer rendement

Als uw zonnepanelen meer energie produceren dan dat u verbruikt, kan de wisselstroom uitgewisseld worden met uw energieleverancier, oftewel: terugleveren. Het is daarmee van belang om een goede omvormer met een zo hoog mogelijk rendement te gebruiken.

De omvormer voor zonnepanelen is dus van vitaal belang voor een goed functionerend zonne-energie systeem. Het apparaatje berekent en reguleert continu de optimale verhouding tussen de spanning en de stroom van uw zonnepanelen om een zo hoog mogelijk rendement te halen.

Er zijn verschillende merken omvormers op de markt. We hebben een selectie gemaakt van de meest gebruiksvriendelijke en kwalitatief goede omvormers voor een aantal toonaangevende merken, waaronder SMA, Growatt, Enphase en Solaredge.

Meer weten over zonnepanelen omvormers?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze zonnepanelen en/of zonnepanelen omvormers? Neem contact met ons op of doe de locatiescan, vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat duurzame energie voor u kan betekenen!