Wat doet een zonnepanelen omvormer?

Een zonnepanelen omvormer zorgt er voor dat de stroom klaar wordt gemaakt voor gebruik. De cellen in een zonnepaneel leveren namelijk gelijkstroom, terwijl het Nederlandse elektriciteitsnetwerk gebruik maakt van wisselstroom. Een zonnepanelen omvormer zet deze gelijkstroom simpelweg om in een wisselstroom.

Heb je al zonnepanelen en ben je op zoek naar een nieuwe of betere omvormer, bijvoorbeeld met Maximum Power Point Tracker technologie? Of heb je nog geen zonnepanelen en wil je gewoon het complete plaatje in één keer regelen? Neem contact met ons op en laat je adviseren. We staan je graag te woord of komen even bij je langs!

Growatt Omvormer 1

Zonnepanelen omvormer rendement

Als je zonnepanelen meer energie produceren dan dat jij verbruikt, kan de wisselstroom uitgewisseld worden met je energieleverancier, oftewel: terugleveren. Het is daarmee van belang om een goede omvormer met een zo hoog mogelijk rendement te gebruiken.

De omvormer voor zonnepanelen is dus van vitaal belang voor een goed functionerend zonne-energie systeem. Het apparaatje berekent en reguleert continu de optimale verhouding tussen de spanning en de stroom van je zonnepanelen om een zo hoog mogelijk rendement te halen. Als je zonnepanelen meer energie produceren dan dat jij verbruikt, kan de wisselstroom

Er zijn verschillende merken omvormers op de markt. We hebben een selectie gemaakt van de meest gebruiksvriendelijke en kwalitatief goede omvormers voor een aantal toonaangevende merken, waaronder SMA, Growatt, Enphase en Solaredge.

Meer weten over zonnepanelen omvormers?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze zonnepanelen en/of zonnepanelen omvormers? Neem contact met ons op of doe de locatiescan, vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat duurzame energie voor jou kan betekenen!