Infrarood warmtepanelen

Elke dag genieten we van de zon. De warmte die we voelen is een vorm van straling die infrarood wordt genoemd. Het is dezelfde straling die zorgt voor warmte van een vuur of kachel. Wanneer infrarood een object raakt, neemt dit object een deel van de straling op en wordt dus warm. Infrarood warmtepanelen werken volgens hetzelfde principe. De panelen zetten stroom in infrarood straling.

Infrarood warmtepanelen zijn zuiniger in het gebruik van traditionele radiatoren. Dat komt door de soort warmte die ze overdragen. Radiatoren gebruiken hun energie om de lucht in de ruimte te verwarmen, waardoor er bijna altijd wel een paar graden verschil zit tussen het plafond en de vloer en het vrij lang duurt om de kamer op temperatuur te krijgen.

Infrarood straling werkt direct verwarmend op het moment dat het je huid of andere oppervlakken raakt. U kunt dus snel warmte creëren waar en wanneer u dat nodig heeft. Op deze manier kunt u, zonder dat u er iets van merkt, het een paar graden koeler houden in huis en zo energie besparen!

Bent u enthousiast geworden over het gebruik van infrarood warmte panelen? Of wilt u meer informatie? Kom langs in de showroom om de panelen te bekijken en te voelen. Ze zijn direct uit voorraad leverbaar of kennen een pijlsnelle levertijd. Neem contact met ons op en laat u adviseren of vraag een gratis offerte aan!

Warmtepanelen, infrarood panelen, infrarood warmtepanelen

Waarom infrarood warmtepanelen?

Infrarood warmtepanelen zijn niet alleen zuiniger omdat ze de omgeving zelf verwarmen in plaats van de lucht, maar dat heeft ook tot gevolg dat de kamers altijd droge wanden hebben en condens en/of de aanmaak van schimmel wordt tegengegaan. Kortom, een betere balans in de luchtvochtigheid. Bovendien circuleert er veel minder stof in uw huis!

Daarnaast is infrarood verwarming ook goed voor de mens zelf. Het versterkt het immuunsysteem, stimuleert de bloedsomloop en laat bovendien uw spieren ontspannen door de zogeheten diepte warmte.