Zakelijk investeren in duurzame energie

Steeds meer bedrijven investeren in duurzame energie. Energie dat wordt opgewekt door bijvoorbeeld de zon of windmolens. Bedrijven maken vooral veel gebruik van energie dat opgewekt wordt door de zon. Ieder jaar investeren bedrijven dan ook steeds meer in eigen zonnepanelen, accu’s en andere producten om zonne-energie op te slaan. Maar hoe aantrekkelijk is het nou om als bedrijf te investeren in duurzame energie?

Zakelijke Duurzame Energie 1024x767

Besparen op uw energierekeningen

Door continue innovatie op het gebied van duurzame energie worden de producten op dit vlak steeds beter en zijn ze efficiënter in te zetten. Bedrijven merken dit ook en investeren daarom steeds vaker in duurzame energie. Bedrijven verdienen hun investering vaak al binnen 4 à 5 jaar terug, afhankelijk van hoeveel zon er geschenen heeft natuurlijk. Een ander bijkomend voordeel is dat er verschillende subsidies aanwezig zijn waar aanspraak op gemaakt kan worden. Dit maakt het een stuk interessanter en voordeliger om producten aan te schaffen waarmee energie opgewekt kan worden. Meer hierover weten? Neem dan contact met ons op!

Zonne-energie opwekken

Als bedrijf investeren in duurzame energie kan een redelijke investering zijn. Maar het verdient zich al snel terug! Maar welke producten zijn er allemaal om energie mee op te slaan? Hieronder zijn er een aantal toegelicht:

Zonnepanelen

Bijna iedereen heeft ze wel eens bij iemand op het dak gezien of ergens in een veld: zonnepanelen. Maar wat zijn zonnepanelen nou precies? Zonnepanelen zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit. Doordat er voor deze opwekking alleen de zon wordt gebruikt, spreken we van duurzame energie. Systemen voor zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden. Daarnaast worden de rendementen ervan steeds hoger. Dit is al snel terug te zien op de energierekening.

Infrarood warmtepanelen

Infrarode warmtepanelen bootsen de warmte van de zon na en zijn uitstekend geschikt voor het verwarmen van zowel grotere als kleine ruimtes thuis of op bedrijventerreinen. De panelen verwarmen niet de hele ruimte, maar stralen de warmte naar de gewenste plekken. Doordat niet de hele ruimte verwarmd wordt kan je hierop veel energie besparen. Om toch een hele ruimte te verwarmen zijn er meer infrarood panelen nodig. Dit kost uiteraard wel meer energie. Infrarood warmtepanelen werken gewoon op stroom.

Led verlichting

Led verlichting bestaat uit kleine lichtbronnen die door beweging van elektronen verlicht raken. Het voordeel van led lampen is dat ze licht in een specifieke richting kunnen zenden. Dit in tegenstelling van gloeilampen en tl-lampen. Om deze reden is led verlichting dan ook vele male duurzamer dan de traditionele verlichting. Led’s worden in allerlei worden in allerlei apparaten gebruikt en is een ideale aankleding voor uw bedrijfsruimte.

Groene stroom – bij energie leveranciers

Wilt u groene stroom voor uw bedrijf, maar niet de producten ervoor aanschaffen? Dat is ook mogelijk. Er zijn diverse energieleveranciers die groene stroom aanbieden. Deze stroom is echter wel wat duurder dan de “normale” energie. Nadeel hierbij is dat de hele lage maandelijkse kosten van zelf energie opwekken ook weg zijn.

Draag bij aan het milieu

We naderen alweer bijna het einde van dit artikel, maar voordat het zover is bespreken we nog een heel belangrijk punt, namelijk het milieu. Dit is de reden waarom een groot deel van de bedrijven overgaat op groene stroom. Grijze energie heeft een negatieve invloed op het milieu van onze planeet. Kiest u voor groene energie? Dan kiest u voor duurzame manieren van energie opwekken waardoor het milieu wordt bespaard.

Door met bijvoorbeeld zonnepanelen energie op te wekken zorgen een groot aantal bedrijven in Nederland ervoor dat ze rekening houden met het milieu. Hierdoor hoeven er minder fossiele brandstoffen verbrand te worden en dus minder CO2-uitstoot.

Evo-Energie

Wilt u meer weten over zakelijk investeren in duurzame energie? Neem dan contact met ons op! Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn op dit gebied. Samen zorgen we ervoor dat we een steentje bijdragen aan het milieu.