Zwarte zonnepanelen van Evo Energie

Ontdek de zwarte zonnepanelen van EVO Energie en profiteer van duurzame energie. Met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op en kunt u uiteindelijk grote bedragen besparen op uw energierekening. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning en bent u natuurlijk heel milieuvriendelijk bezig. Onze zwarte zonnepanelen kennen een lange levensduur, werken geruisloos en zijn bovendien onderhoudsarm!

Zonnepanelen kopen gaat vaak niet over een nacht ijs. Wij maken daarom graag een offerte voor u op maat, zodat u precies weet waar u aan toe bent en wat u van uw zonnepanelen kunt verwachten. Maar u kunt bij ons ook losse panelen kopen om zo zelf uw eigen systeem samen te stellen. Neem contact met ons op of doe de gratis locatiescan en vind uit wat zwarte zonnepanelen voor u kunnen betekenen!

Sliderbg 500x400, Zonnepanelen, zonnepanelen afdak, zonnepanelen dakscan, zonnepanelen installateur, zonnepanelen installatiesysteem, zonnepanelen met accu

Blauwe of zwarte zonnepanelen?

Er zijn diverse soorten zonnepanelen: blauwe en zwarte. De zwarte varianten zijn vaak iets duurder dan hun blauwe tegenhangers, maar daar tegenover staat dan ook een iets hogere efficiëntie. Zwarte zonnepanelen zijn namelijk geproduceerd met de monokristallijne technologie die over het algemeen hogere opbrengsten levert dan polykristallijne, blauwe panelen. Echter, zwarte varianten zijn onderhevig aan meer warmte ontwikkeling, waardoor je wellicht wat vermogen verliest. Een witte achtergrondfolie is daarin efficiënter.

Maar ook kiezen mensen vaak voor zwarte zonnepanelen uit esthetische overwegingen. Ze passen beter in het straatbeeld en worden daarom vaker verkozen boven poly blauwe panelen of witte mono panelen. Nederland kent namelijk weinig felblauwe daken en dus vallen blauwe panelen meer op dan zwarte. Daarnaast lijken blauwe panelen meer te reflecteren en valt de onregelmatige structuur van polykristallijn meer op.

Montage zonnepanelen

Bij EVO Energie beschikken we over EVO Excellent, een uniek montagesysteem voor alle soorten zonnepanelen. Dit systeem maakt het ook mogelijk om de zonnepanelen in veldopstelling te plaatsen, op platte daken en in de tuin op bijvoorbeeld pergola’s en prieeltjes. Kom langs in onze showroom in Doetinchem en voel de verschillende modellen of neem contact met ons op en laat u adviseren over zwarte zonnepanelen!